CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FACEBOOK GROUP

FACEBOOK GROUP
klik gambar untuk join

Pages

Wednesday, 24 April 2013

Kolej Matrikulasi Perlis

Assalamualaikum.....


Mesti hari ni ramai dok google kolej matrikulasi masing-masing kan?
Hari ni akak nak cerita pasal pengalaman akak masa kat kolej matrikulasi perlis dulu or a.k.a KMP

NI lah pintu gerbang KMP tercinta!!
welcome to juniors!!!


Masa dapat KMP mula-mula dulu frust jugak sebab tak tahu kat mana and tak pernah dengar. Sebab selalu dengar nama matrik penang, negeri sembilan,melaka. Tu antara nama matrik-matrik yang famous. Korang mesti ada letak salah satu pilihan matrik yang akak mention ni kan??


Tu semua mentaliti budak-budak sekolah. Nak benda femes aje. So, masa dapat tahu dapat KMP tu, blank otak sekejap sebab takut kena campak sensorang kat situ. Yelah, setahu akak masa tu, takde sorang pun yang mohon KMP. Dah lah jauh, kalau tercampak sensorang, tak ke sedih??

Lepas tu ada member mesej, dia pun dapat KMP jugak.









Lepas tu, berderet-deret mesej sampai kat inbox tanya dapat matrik mana and bila tanya diorang, diorang dapat KMP!!!
Mostly girls sekolah akak semua tercampak kat KMP and boys kat KMPh.







sebab mostly geng-geng akak semua dapat kat KMP. Jom kita gegar KMP!!!

KMP best sebenarnya sebab kolej tak lah besar mana , so x letih sangat nak pergi lecture. Jalan kaki 5 minit pun dah sampai




paling best kat KMP, Every year kitorang ada musim bunga. Cantik tau!! Cuba korang imagine semua pokok jadi warna putih and pink. And masa tu jalan pun nampak putih-putih sebab bunga luruh. Memang cantik!! Semua student KMP penuh kat bawah pokok wat sesi fotografi dan tak terkecuali akak and the gang.



jalan penuh ngan bunga-bunga luruh


ni kat tepi dewan yang selalu kitorang kumpul kalau ada event apa-apa

ni view belakang dewan... cantik kann???

sorry!!! gambar tak jelas...



for those yang dapat KMP, WELCOME JUNIORS!!!

4 comments:

  1. waa...cantik bunga2 berguguran..dh mcm pokok sakura rasenye...feel kat jepun..hihihi^^

    ReplyDelete
  2. tu lah ... kitorang sakan ambik gambar masa ni...

    ReplyDelete
  3. ni rupa KMP thun bila? Rindu gak nak g sana after 13yrs....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni rupa kmp mse sesi 2010/2011... kmp cantik dh skrg ni akak

      Delete