CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FACEBOOK GROUP

FACEBOOK GROUP
klik gambar untuk join

Pages

Friday, 18 October 2013

ABANGKU PLAYBOY??? PART 1

Assalamualaikum.. sori dah lama x update sbb busy dgn klas skrg..
Now, introducing you my new e- novel ABANGKU PLAYBOY.......
Actually found this story in my hard disk and was my saje2 writing zaman dulu.
So, i think why not i put on my blog..
Thank you for all those yg singgah baca my e-novel yg x seberapa ni and those yg bagi komen.. 
Really2x appreciate that!!!!
I'm try to update all my e-novels as soon as possible..
KEEP READING MY STORIES!!! AND YOU ALL AWESOME!!!


I want to introduce my new male character for this new e-novel..








what do you think of my new male character??


“kau tolonglah kirim salam kat abang kau eh? “

“cakap kat abang kau nora kirim salam sayang”

“tell your brother I fell in love with him”

“damn gorgeous!!”

“sweet,romantic”

Itulah ungkapan yang sering aku dengar setiap hari sampaikan aku dah nak muntah hijau. Muntah hijau tak apa lagi,takut muntah warna biru,pink,ungu. Kalau dah sampai muntah aku pun berwarna-warni,itu dah tahap kronik. Haruslah aku jumpa pakar aje. Aku pun hairan apalah yang dipandang oleh semua-semua perempuan ni kat abang aku. Nak kata handsome,handsome lagi Brad Pitt. 

Agaknya semua perempuan tu buta kot. Siap kata abang aku ni hero idaman Malaya. Perghh!!!. Geli usus dan pankreas aku. Rasanya diorang kena jumpa pakar mata dan tukar kornea tu. Aku bukan tak bangga ada abang yang kacak lagi bergaya,pandai dalam segala serbi dan mengayat tu pun termasuk dalam kepandaiannya tapi kalau dah sampai tahap menyusahkan hidup  aku baik tak payah. Aku rela je ada abang yang tak handsome dan tak glamor asalkan hidupku aman sejahtera dan permai sentiasa..haha.  mana taknya,tiap-tiap hari aku jadi posmen tak bergaji. Lama-lama agaknya aku boleh minta kerja posmen secara rasmi. Kalau posmen dapat juga gaji,aku ni habuk pun tak ada. Paling hebat pun,belanja aku kat kantin sekolah. Kalau belanja Big Apple boleh lagi diterima,kata nak jadi kakak  ipar aku.


Abang aku pun dua kali lima jugak. Semuanya dia layan,dah orang tersua-sua tak kan nak tengok je. Hari ni dengan perempuan,esok perempuan lain pulak. Aku pun tak tahu dah ramai mana perempuan yang keluar dengannya. Agaknya dah sampai tahap beratus-ratus. Gilalah abang aku ni! Dah abang aku keluar dating masa dia darjah enam lagi,sekarang dah umur 24 tahun. Jadi boleh anggar lah ramai mana dah perempuan yang dating dengan dia. Perempuan yang keluar dengan dia pun bukan calang-calang orang,ada yang anak Datuk,anak Tan Sri,anak kerabat pun ada. Semuanya cun melecun  dan ada yang  tahap macam supermodel pun ada. Aku kalau boleh nak kakak ipar yang biasa-biasa aje,yang tak dedah sana dedah sini. Semua girlfriend abang aku semuanya seksi maut macam tak cukup kain aje. Namanya aje anak orang kaya,tapi taka da duit nak beli kain nak tutup badan yang terdedah. Aku pun anak orang kaya jugak tapi Alhamdulillah kerana aku diberi ajaran agama yang secukupnya oleh kedua-dua ibu bapaku Cuma abang aku aje yang tersasar  dari jalan lurus. Siang malam berkepit dengan perempuan,mana nak ingat  Tuhan dah. Aku ingat hobi kumpul perempuan ni sementara aje,mungkin bila dah kerja hilanglah tapi makin menjadi-jadi pulak. Paling teruk masa dia sambung belajar kat UK. Bila balik Malaysia,macam rosak akhlak pun ada. Mama selalu menangis bila dia teringat perangai abang aku. Nasib baik lah dia pentingkan lagi keluarga,balik juga kat rumah setiap hujung minggu. Kami sentiasa nasihat dia supaya berubah tapi katanya belum bersedia lagi. Entah bila lah masanya frasa’bersedia’ abang aku tu. Sampai bila-bila pun tak kot.

“abang, bila nak berubah?” tanyaku.

“entahlah,tak ada dalam skema”

“agaknya Mimi dah nyanyuk pun abang tak berubah lagi” ujarku.

Ketawanya meledak keluar.

“aduhai kesiannya adik manja abang ni”katanya mengejek.

“abang tu tak kasihan kat mama,mimi,abah”

“abang tunggu bidadari jatuh dari langit” katanya dalam nada bergurau.

“luar biasa sangat impian tu abangku sayang oii!”

“tiada yang mustahil”

“pigi dah”

“agak-agak lah kalau nak berangan pun wahai abangku yang handsome,tak kan jatuhnya bidadari dari langit kalau kita tak cari”.

“tak ape lah.tunggu aje.”


Aku pening  dengan abang aku ni. Haruslah pening ada abang macam ni. Playboy superboya Malaya. Hal lain aku tak kisah sangat pasal abang aku ni. Dia abang yang baik, penyayang overload,gentlemen. Pendek kata semua ciri lelaki idaman setiap wanita Cuma kurang part akhlak lah sikit. Tolonglah cepat sikit bidadari cantik jatuh dari langit untuk ubah abang aku ni. Nak tengok jugak macam mana playboy Malaya jatuh cinta. Nak tengok sikit rupa abang sayang aku ni.


what do you think about this story? leave some comment will you??

9 comments:

  1. thank u so much izrah...hehe.. will update soon

    ReplyDelete
  2. Permulaan citer menarik. Nk tengok heroin pulak, mesti ohsem nih.... X sabar nk baca next n3.

    Yanshi

    ReplyDelete
    Replies
    1. keep waiting until next entry!! will update soon!! :-)

      Delete
  3. mimi or abg dia main role ? XD best

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 akn main role tp abg dye lbih ckit la..thanx for reading.. keep waiting for next entry

      Delete
  4. can't wait for next entry, hope you can upload it soon... will be waitin' for it...

    ReplyDelete